[vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_media_grid style=”pagination” item=”basicGrid_SlideFromLeft” initial_loading_animation=”none” grid_id=”vc_gid:1539440715996-db0c4120-bf73-1″ include=”2975,2760,2746,2726,2732,3798″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Over de kracht kaartjes,van Maple forest. Hoewel het belangrijk is dat kinderen hun eigen gevechten leveren en hun groei pijntjes zelf overkomen, is het als verzorgers soms moeilijk om toeschouwer te zijn. De zoektocht naar hoe je je kind het beste kan ondersteunen tijdens hun levenslessen kan soms wat frustrerend zijn.

Waar we het allemaal mee eens zijn, is dat we onze kinderen de wereld vanuit een veilige plek willen laten ontdekken.

Het is bekend dat knuffels hechte vriendjes kunnen worden. En dat in deze vriendjes kinderen veel troost en kracht kunnen vinden om hun dagelijkse obstakels te overkomen.

Dit is wat Femke, het brein achter de Maple Forest knuffels voor ogen had tijdens het ontwerpen van de Maple Forest dieren. Ze wilde echter nog een stap verder gaan. Daarom heeft ze Kracht Kaartjes gemaakt die een klein gedicht bevatten. Het gedicht is gemakkelijk te onthouden, zodat wanneer het moeilijk wordt, ze de woorden naar zichzelf kunnen herhalen en samen met de knuffel de kracht krijgen om met de situatie om te gaan.

Verzorgers kunnen het gedicht ook herhalen, wat de kaartjes ook voor hen een geweldig en positief hulpmiddel maakt.

Emoties van peuters en kleuters hebben een enorm bereik, maar ze heeft geprobeerd ze in 4 hoofdcategorieën te vormen, gekoppeld aan de karakters die de dieren al hebben.

° Wasbeer heeft boze buien
° Hertje is verlegen
° Egeltje is angstig
° Uil heeft moeite met het accepteren van hulp of bij het spelen met anderen

Zelfbeeld, sociale vaardigheden, coping vaardigheden en veilige hechting zijn de meest fundamentele bouwstenen van een gelukkig en gezond leven. Dit vroegtijdig op een positieve manier aanleren, is zo ontzettend belangrijk. Hopelijk kunnen deze Kracht Kaartjes een beetje hieraan bijdragen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]