Geschreven door de maker en ontwerpster van Maple Forest, Femke van Wel

Hervonden liefde voor het creatieve, Maple Forest toys

Ik heb altijd een grote verbeelding gehad. Als klein meisje heb ik mijn dagen doorgebracht met verhalen verzinnen, tekenen, poppen voor vrienden maken en mijn eigen kledingkast in elkaar naaien. Dat kinderlijk enthousiasme heeft me nooit verlaten. Nu ik mijn eigen kinderen heb, heb ik mijn passie voor het creatieve hervonden. Na mijn werk als kinderpsycholoog ben ik verhuisd naar New York met mijn gezin. Daar ben ik gaan nadenken over andere manieren om mijn ambities te vervullen. Eenmaal in mijn nieuwe huis gevestigd, is mijn idee voor Maple Forest ontstaan.

Ik wilde iets maken dat warm en uitnodigend was – fantasierijk spel bevorderend, maar er ook mooi uit zag. Ik begon mijn ideeën vrij te laten lopen en al snel werden zes bosdieren geboren, allemaal geïnspireerd door mijn passie voor fabels en sprookjes. Gecombineerd met mijn liefde voor aquarel, begon langzaam maar zeker Maple Forest tot leven te komen.

Het creëren van een product vanuit het niks kan een onvoorspelbare reis zijn, en ik heb de mooiste hulp gevonden, die van Patti Gilstrap: de meest veelzijdige en vriendelijke vrouw die ik ken. Ze bezit haar eigen kleding label en werkt vanuit haar studio in Brooklyn, New York. Kijk voor meer informatie op: Flirt-brooklyn.com.

Het aquarel ontwerp werd tot leven gebracht door de zeer getalenteerde Niki Stage. Alles wat ik bedenk, maakt zij echt. Hier is haar geweldige website: artistnikistage.com.

Wasbeertje, Egeltje, Hertje, Roodborstje, Uil en Eekhoorn zijn mijn vrienden geworden, en elke dag groeit mijn enthousiasme om hun wereld uit te breiden. Na vier jaar het voorrecht te hebben gehad om New York mijn huis te mogen noemen, verhuisden we terug naar Amsterdam. Maple Forest is met mij mee verhuisd, klaar om kinderen gelukkig te maken over de hele wereld.